La Librería de El Sueño Igualitario

Cazarabet conversa sobre...   novedades editoriales de la Institució Alfons el Magnànim

 

 

 

 

Novetats que ens apleguen des de la Institució Alfons el Magnànim i que són dignes d´una bona lectura.

Hi ha per a tots els gustos.

 

 

40_streeck_acabara.jpgCom acabarà el capitalisme? Assaigs sobre un sistema en fallida. Wolfgang Streeck

A ningú se li escapa que després d'anys de puixança, el capitalisme es troba a hores d'ara en una crisi profunda. El creixement ha donat pas a l'estancament; la desigualtat marca la pauta i dona peu al conflicte; la globalització ha mostrat tot el seu potencial desestabilitzador; la confiança en el sistema financer i monetari es troba en hores baixes. Wolfgang Streeck -un dels més reconeguts analistes de la política i l'economia contemporànies- argumenta en aquest llibre que el capitalismeels dies comptats i que cal pensar en un món post-capitalista.
Una idea recurrent, és cert, però que potser avui té una vigència inèdita, per sorprenent que puga semblar des dels paràmetres del sentit comú establert. El món es troba a les portes d'un canvi. La compatibilitat entre capitalisme i democràcia és cada vegada més qüestionada. Les institucions de regulació, que havien refrenat els excessos del capital financer, trontollen. La liberalització de tots els mercats avança en marxa triomfal d'ençà de la victòria del capitalisme en la Guerra Freda, i ací rau el nus de la qüestió. Sense instàncies compensatòries i de limitació, la dinàmica del capitalisme és autodestructiva.
Aquest és el tema de fons d'un llibre imprescindible per a entendre on som i cap a on anem.

Wolfgang Streeck (Lengerich, Alemanya, 1946) és director de l'Institut Max Planck de Recerca Social de Colònia i professor de Sociologia a Frankfurt del Main, Nova York, Münster i Berlín. És membre honorari de la Society for the Advancement of Socio-Economics i membre de l'Acadèmia de Ciències de Berlín-Brandenburg. És autor, entre altres, dels llibres Re-forming Capitalism (2009), Politics in the Age of Austerity (2013) i Gekauke Zeit (2013).

 

 

01_gumbrecht_illustracio.jpgIl·lustració, progrés i modernitat. Història dels conceptes. Hans Ulrich Gumbrecht, Reinhardt Koselleck i Horts Stuke

La Modernitat naix de la Il·lustració, l'accepció més primorosa de la qual és la d'un nou temps, el de l'acceleració, que al mateix temps ha estat possibilitat i promogut pel de progrés, l'etimologia de la qual (passà cap endavant) desvelà la seua decantació cap al futur. El segle de les Llums, és a dir, l'entrada en l'època moderna, l'era del progrés, constitueix un dels episodis àlgids del futurcentrisme. Aquest volum pretén desentranyar minuciosament la madeixa amb què s'entreteixen els destins del triumvirat conceptual Il·lustració, Progrés i Modernitat, perquè és ací on rauen alguns dels principals mèrits i demèrits del programa d'història conceptual (entés alhora com un mètode historiogràfic i una teoria de la modernització) que nodreix el diccionari Conceptes històrics fonamentals, del qual procedeixen les entrades traduïdes i presentades en aquest llibre

 

 

 

 

 

39._deleuze.jpgPensar problemáticamente. Ensayo sobre Giles Deleuze. Julien Canavera.

Este libro está pensado como una introducción al pensamiento de Gilles Deleuze. Ahora bien, penetrar en -y transitar por- este laberinto conceptual, habida cuenta de sus múltiples entradas y galerías, dista de ser tarea fácil. Y, quizá menos todavía, la de no perderse en su interior, sin un hilo de Ariadna que nos indique una salida. Para que el lector deseoso de explorar la obra de Deleuze no abandone en el intento y logre salir de ella con una visión de conjunto, el autor propone, aunando los valiosísimos aportes de los comentaristas del pensador francés, una línea interpretativa que, tomando al vitalismo deleuziano como "punto de partida", trata de hacer aflorar lo que, a sus ojos, constituye la arquitectónica de fondo del "sistema-Deleuze". Resulta imposible convertir el pensamiento en una genuina fuerza de problematización sin arrancar el deseo de su ejercicio socialmente "reglado y codificado"; pues, en última instancia, ¿a qué remite el pensamiento reducido a mero acto de reconocer (consignas dominantes, valores establecidos, etcétera) si no es el correlato espiritual de "una vida condenada a producir las condiciones restrictivas de la supervivencia"?

 

 

 

 

 

 

coberta_debats_131-2_val.jpgDebats. Revista de cultura, poder i societat 131/2. El canvi cultural en la institució universitària: agencialització i gestió de la qualitat. VVAA

La revista DEBATS de cultura, poder i societat, dedica un monogràfic al canvi cultural en la institució universitària: egencialització i gestió de la qualitat.

La presentació, en aquesta revista,  d´aquest monogràfic la duu a terme Juan Arturo Rubio Arostegui quie ens fica en el camí de tot allò que anirà desgranant la lectura d´aquest monogràfic de Debats.

La Revista DEBATS, molt coneguda en el món de la reflexió i el pensament, refà el camí  del debat i reflexiona sobre la universitat en ple segle XXI des de plomes tan especialitzades com la de Martí Parellada I Montserrat Álvarez amb l´escriptura de Reputació i rànquins;  Manuel Pereira-Puga que ens escriu sobre Els recursos humans en el mercat global de l´educació superior:la presencia de professors estrangers en universitats espanyoles  ; Javier Paricio Royo que explica i escriu al voltant de  L´estudiant com a client:un canvi de paradigma en l´educació superior ; Juan Arturo Rubio que escriu sobre La praxi avaluadora de l´acreditació des del panel d´experts:una autoetnografia de cas en la Comunitat de Madrid  ; Cristina Sin,  Orlanda Tavares i Alberto Amaral escriuen un article  reflexionant sobre  el balanç dels canvis en la garantía de la qualitat en l´educació superior a  i Portugal entre 2007 i 2015    ; Antonio Ariño ho fa sobre La missió cultural de la Universitat . Tot això està englobat dins el “paquet” de QUADERNS de la revista DEBATS, paquet o “apartat” que tracta sobre “el tema central”sobre el que reflexiona la publiació. DEBATS té altres apartats com el de l´entrevista (a Sharon Weinberger, periodista e investigadora d´Estats Units) , els articles (dedicat a Refugis antiaeris: patrimoni de la Guerra Civil a la ciutat de València, article escrit per  Andrea Moreno Martín i Tatiana Sapena Escrivà) o les ressenyes (amb  HONNETH, Axel. La idea del socialismo.Assaig d´una actualització, un article des de la ploma de César Ortega Esquembre)

La revista DEBATS és molt més, així tenim, dins l´apartat de Punts de Vista a en Juan Arturo Rubio Arostegui  que és el coordinador i l´encarragat de duur a terme aquest monogràfic de la revista DEBATS, dedicat a seguir reflexionant i escrivint sobre El debat de la Universitat des del marc de l´egencialització de l´Espai Europeu d´Educació Superior: els punts de vista de Senén Barro i Vicent J Martínez.

El coordinador d´aquest monogràfic que mira tant de cara a la universitat és Juan Antonio Rubio Arostegui;
Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Màster en Gestió Cultural, Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació. Ha estat docent a la Universitat Rei Joan Carles i en l'actualitat a la Universitat Antonio de Nebrija, on a més de la docència, és Coordinador de Qualitat i Recerca a la Facultat d'Arts i Lletres. La seva tesi doctoral La política cultural de l'estat en els governs socialistes: 1982-1996 (2003) va rebre el Premi d'Investigació pel Ministeri d'Administracions Públiques (MAP) en el II Concurs Marcelo Martínez Alcubilla per a investigacions sobre l'Administració General de l'Estat (2002 ) i està publicada per l'editorial TREA. Ha participat com a investigador en diversos projectes del Pla Nacional I + D + I i ha publicat llibres, capítols de llibres, articles en revistes d'investigació en el camp de la política cultural, la sociologia de l'art, la gestió cultural. Així mateix, en el seu interès docent i investigador s'inclou el camp de les metodologies d'investigació basades en les arts. Ha col·laborat amb nombroses institucions culturals com a docent o col·laborador; Ha estat Avaluador de projectes culturals en Agència Espanyola de Cooperació Internacional (Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació) i en la Comissió d'Educació i Cultura de la Unió Europea a Brussel·les (Programa Cultura 2.000) Finalment, ha estat Avaluador de Revistes Científiques ( peer Review): Cultural Trends (Routledege) (Gran Bretanya).

El coordinador dels continguts de la revista DEBATS és Joaquim Rius Ulldemolins i director d´aquesta publicació de la Institució Alfons el Magnànim

http://uv.academia.edu/JoaquimRiusUlldemolins

http://uv.academia.edu/JoaquimRiusUlldemolins/CurriculumVitae

https://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=1203929

 

 

_____________________________________________________________________

Cazarabet

c/ Santa Lucía, 53

44564 - Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 - 686110069

http://www.cazarabet.com

libreria@cazarabet.com