La Librería de El Sueño Igualitario

P1150460.JPGCazarabet conversa con...   David Vidal, editor y coautor de “Impostures. Blablablismes i altres koales” (El Petit Editor)

 

 

 

 

IMPOSTURES.

UN LLIBRE CORAL DES DE LA PLOMA NARRADORA DE TRETZE DONES , HOMES I UNA ILUSTRADORA QUE ÉS TOTA UNA JOIA, TAMBÉ DINS L´ESPERIT REIVINDICATIU CONECTANT,EN TOT MOMENT, AMB L´ESPERIT I ELS ESPERITS QUE ES DESGRANEN DES DE ELS VALORS DE LA II REPÚBLICA…

ELS GUANYS DE LES VENDES DEL LLIBRE, D´AQUEST LLIBRE DE LA EDITORIAL EL PETIT EDITOR ANIRAN A PARAR A LA ONG PAYASOS SIN FRONTERAS

Aquest llibre col-lectiu que es signa com Llúcia Macià ens endinsa en el podrit món de les impostures, de la hipocresía, d´aquells que van amb el pit ple d´aire, unflats d´orgull, lluint samarretes, portant pancartes, però que a dintre están buits, no tenen res…només són una façana, res més…sosint perquè tenen les esquenes massa calentes.

Aquesta mena de crisi que, en realitat és una estafa allò que ha aconseguit a favor d´ells..em refereixo als dimonis capitalistes, als que alimenten les flames de les desigualtats i del neolliberalisme—és dividir a la clase treballadora, als obrers i obreres…a tots i a totes…fan falta lectures com aquestes per tal de reflexionar, saber estar-hi al lloc i fer-se un lloc  en el pensament per a després poder sortir al acrrer amb le n eurones cargades a plantar cara a les impostures d´un lloc i d´un altre….

PLANTAR CARA, FER-SE DE VALER, ESTIMANT I ESTIMANT-SE DES DE LA PLOMA NARRATIVA I LA PLOMA QUE DIBUIXA…

LA EDITORIAL EL PETIT EDITOR S´ESTÀ CONVERTINT EN TOT UN REFWERENT AL PAÍS VALENCIÀ I MÉS ENLLÀ…

SINOPSI:

Narradores, narradors i una il·lustradora (Manola Roig) han participat en Impostures, un llibre col·lectiu publicat per l’editorial El petit editor, dedicat al joc literari d’escriure una història a partir de la mateixa frase, una frase banal per a descriure una situació terrible: la guerra.

Les guerres que apareixen en els relats són d’ara i d’ahir, de sexes o de races i, fins i tot, hi ha una de mosques. Els autors, alguns amb una llarga carrera com a escriptors, signen amb el pseudònim comú de Llúcia Macià. Sols en finalitzar el llibre, en l’índex, es desvela l’autoria de cada una d’aquestes obres. Aquesta entremaliadura literària segueix el model del col·lectiu Ofèlia Drachs, qui fa trenta anys va encunyar un experiment de creació a moltes mans que va tenir una important repercussió al seu ambient.

En la mateixa col·lecció de El petit editor s’ha presentat la novel·la eròtica Alicia, de David Oliver, Vesprades de pluges i oblits, de Joan B. Durà i El club dels homes amb bigoti, de Ramon Pardina.

 

 

Cazarabet conversa amb David Vidal.

impostures.jpg-Aquest, amics, és un llibre per a estómacs  i ments, ja, un xic preparats, no? Em refereixo que és un llibre per agafar alè, espavilar-se una mica més i aprendre a que no et fotin gat al plat enlloc de conill?

És un llibre per gaudir de la lectura i traure les pròpies conclusions. Sí que és cert que en el transfons dels relats sí hi ha una lluita per a que cadascú tinga una opinió pròpia i, així, no pugui ser enganyat fàcilment. D’estómacs i ments preparades, crec que mai anem sobrats de preparació.

-Des dels vostres relats, arrelats e inspirats en els valors, en el compromís molt més enllà “del de la samarreta o del de la pancarta” (em refereixo a que són compromisos actius) voleu desemmascarar, també, a molts que van d’una cosa i després resulta  que són granotes…

És un llibre compromès i escrit per escriptores i escriptors que tenen compromís amb la societat que l’envolta. Em sembla que no cal fer més referències, però cadascuna i cadascun han realitzat al llarg de la seua vida activitats suficients per saber que no es tracta d’un compromís de samarreta. No es pretén desemmascarar ningú, la veritat. Cadascú és lliure d’entendre d’una o altra manera les seues accions, però sí hem volgut manifestar, en aquest cas mitjançant la literatura, que altre món és possible i que lluitem cada dia per a que siga un lloc millor.

-I és que hi ha gent que confon o els interessa confondre el fet d’anar a manifestacions, per exemple, amb l’activisme de veres, el de trinxera, el de crear consciència a la gent amb el dia a dia. Què ens podeu comentar?

Sí és cert que hi ha una tendència a pensar que les manifestacions ho són tot, quan la realitat és que si no hi ha activitat darrere no serveix per a res. Si una manifestació per la memòria històrica es queda sols en això, per què l’hem feta? Cal després lluitar per a que es faci una llei de memòria històrica real. Per a mi, la trinxera és l’activisme real, on he estat sempre, des d’on he treballat i actue. Pense que mai podria estar en un partit polític perquè és un altre nivell que bota ja la trinxera i pot comportar un poder que ansiege. De tota manera, les manifestacions no deixen de ser la culminació d’un seguit d’esdeveniments que porten a realitzar-la per fer públiques unes reivindicacions. Però és cert que, per desgràcia, la foto en aquests temps que corren és massa important.

-I això no podia ésser d’altra manera si no fós amb un llibre coral que representa, a la seva manera, diverses maneres i mirades sobre les impostures i les hipocresies. Com i per què vau pensar en el llibre coral; com vos ho vau fer i vos vau repartir, em refereixo  a els temes a tractar?

Podia ser de moltes maneres, però la nostra és la vessant escriptora. Un llibre coral representa diferents maneres de veure uns mateixos fets i aporta una riquesa extraordinària per al lector, que té ferramentes per crear el seu propi món i tenir la seua visió pròpia. Per això la proposta d’un llibre a tretze plomes (a 26 mans!)

Els temes es van crear pels mateixos autors i autores. Cadascú va plantejar el seu prisma i es van coordinar per no coincidir. Quan hi ha tanta qualitat i complicitat les coses flueixen sense forçar res. És molt natural.

-La lluita és el fil conductor de totes les reflexions que dueu a terme perquè la lluita, com l’esperança, és allò últim que es perd, no?

Tota la raó. Les persones hem estat maltractades històricament pels mercats econòmics, pel poder, pels governants, pels grups de pressió fiscal, laboral, pels holdings que dirigeixen les nostres vides, a la fi, per tot aquell que amb poder ha marcat els nostres camins per omplir les seues butxaques. Contra tot això hem hagut de lluitar amb l’esperança de ser lliures, de trencar les cadenes. Malgrat tot, i encara que pensem en molts aspectes que som lliures, no ho som. Estem sotmesos sempre als designis del grups financers. Segueixen marcant què hem de vestir, què menjar, com comportar-nos... ahí està Internet per recordar-nos-ho cada mitja hora. Per això, precisament, no hem de defallir i hem de seguir lluitant, cadascú a la seua manera, bé siga fent llibres, bé deslligant-se de modes i banalitats. Com siga hem de seguir lluitant cada dia i no perdre mai l’esperança en què podem ser els vertaders amos de les nostres vides.

-M’interessaria molt que m’expliquéssiu com ha anat, com ha estat la col·laboració amb la il·lustradora Manola Roig, perquè per a cada relat, per a cada veu ha fet una il·lustració i això fa que hi haja una interacció entre els que reflexionen amb la utilització de les paraules i aquells que ho fan reflexionant amb les il·lustracions, no?

Sí, efectivament. La interacció paraula-imatge va ser un dels treballs necessaris perquè havia d’anar lligada. Les paraules havien de veure’s reflectides en imatges. Treballar amb Manola Roig sempre és un plaer, perquè sap veure el transfons de les lletres per treure una imatge real que corprèn, que emmarca i li dóna el sentit definitiu al que l’escriptor vol transmetre. Les reflexions eren precises amb paraules i il·lustracions.

-De tota manera el llibre, les reflexions i demés representen que des de la diversitat, però compartint objectius clars i denominadors comuns, és quan de debò es pot fer força per tombar la truita de cap a peus. Com ho veieu?

Clar. Compartim espais, pensaments i objectius. I treballem des de fa anys per procurar de tombar-la. Amb aquests condicionants de debò s’hi pot anar i fer eixa força.

-Hi ha molt d’hipòcrita, impostor dins de qualsevol lloc, indret i molts gairebé han aplegat a dur a terme aquesta pràctica sense gens ni mica de mirament, ni dissimulant perquè ja ho fan com un exercici de vida, és la seva manera de viure. Com ho veieu? (són com a impostors descarats)

En qualsevol lloc hi ha d’impostors, fins i tot en mons que ni ens imaginem. I fa el mateix, hi ha a les dretes i a les esquerres. Quan ú té poder, siga en un govern local, en un estatal o fins i tot en una associació professional determinada tendeix a convertir-se en un impostor. L’única cosa que els preocupa és el seu melic i fan el que siga i xafen a qui siga per conservar-lo. El que resulta patètic és que aquests impostors que porten la mentida, la falsedat per banda, segueixin essent els que ens governen. Que la gent no haja fet un escarni públic d’ells i els haja tornat a votar amb més força, per exemple, és una de les clares mostres de la pressió que exerceixen els qui realment manen de les societats que vivim, emprant els mitjans de comunicació, Internet i qualsevol altra via. No els cal dissimular, ja que s’hi troben perfectament legitimats, be des de l’acceptació pública o bé des de les urnes. El que més em preocupa, així i tot, és que la gent tinga en el pensament que això és una pràctica normal, ja que el pensament estès és allò “d’això jo també ho faria. Si jo estigués al seu lloc també ho faria”. Això és el més dolent, que aquest impostors de paraules buides i vides punyents es senten legitimats per seguir abusant des de governs i grups d’interessos econòmics, i socialment estiguen acceptats i normalitzats. 

-A la política, al món de l’associacionisme, a les escoles, als clubs esportius, als nuclis humans més íntims, al treball hi han persones que estan, però que no estan o que estan per ficar mal o, també, com a esquirols. Què cal fer des de les vostres pròpies experiències per a tractar de desfer aquests nusos? Està, com sempre, en l’educació part del remei?

Evidentment per a evitar a aquestes persones que apleguen a ser tòxiques, ens cal començar per un sistema educatiu que lluite per la inclusió, la integració i eduque en els valors de la participació i de la cooperació. És clar que l’educació és el remei, o part del mateix, ja que també ha de ser la societat la que canvie la prelació de valors. Que existisca un repartiment equitatiu de les ajudes, dels coneixements. Però sobretot no deixar-se caure als braços del pessimisme. 

-És per això explicable que moltes persones practiquen cert activisme, però des d’un àmbit més individual o individualista?

És clar. Per desgràcia, com deia abans, en existir un mínim resquit de possibilitat de protagonisme alguna gent pensa en assolir un cert poder i ascendir en una classe social inventada pel capitalisme. Això ocorre en entitats professionals, en altres tipus d’entitats, en grups polítics, parlaments... això provoca que en ocasions molts activistes vagen per lliure i intenten aportar coses de forma individual. No obstant això, jo crec fermament en l’associacionisme, en la reunió de persones per crear i desenvolupar projectes i pense que de descarrilats hi han en qualsevol lloc i el que cal és reconduir-los, perquè en ocasions són fins i tot vàlids però que han equivocat el camí social. Els actes individuals estan bé però cal ajuntar-se per tenir més força per a desenvolupar qualsevol projecte que ens plantegem i fer front a les administracions, procurant des del prisma del col·lectiu trencar amb tantes impostures i blalablismes. 

 

 

 

 

DAVID-Petit-editor.jpg- David, per què et vas ficar a fundar i treballar amb una editorial com “EL PETIT EDITOR”, tenint en compte que és una editorial petita?

Des de ben menut he estat entre llibres. Els meus mestres de petit van aconseguir inocular-me la passió per la lectura i de sempre he buscat créixer amb la imaginació i les ganes de saber. No recorde un dia sense tindre una lectura per breu que fóra. Passats els anys em vaig titular en Animació Sociocultural i Disseny i maquetació i vaig aprendre a crear llibres. Aleshores vaig unir les dues passions i vaig pensar que podria fer llibres i apropar-los a la resta de la gent mitjançant animació i gestió cultural. La meua vida és la cultura i vaig entendre que podríem créixer i aportar-la unint lectors i autors mitjançant l’edició i la promoció de les obres.

Sobre el fet de ser una editorial petita, estem ben contents i pagats d’ésser petits i independents. Com dius som petits però entenem que el nostre projecte va més enllà, per això El Petit editor contempla quatre pilars o línies de treball: l’editorial, la producció gràfica, la gestió i promoció sociocultural i la llibreria, ja que també tenim llibreria pròpia. La nostra és una acció constant i apassionada.

- Per cert, per què “EL PETIT EDITOR”? Què significa per a vos el haver-hi donat aquest nom a la editorial?

La veritat és que el nom no és casual. El meu llibre de capçalera ha estat des de menut El petit príncep. Sempre he pensat que allò essencial és invisible als ulls i, en certa manera, malgrat el que la vida ens depara, l’esperit de superació i d’aprofundir sense quedar-se en el més superficial ha estat una constant en el meu camí, semblant al Petit príncep i a Saint-Exupéry. Un camí que anem recorrent a pams i no a vares (com deia el meu pare) des de la humilitat de petits en un món de taurons.  

-Per què et vas plantejar des d’un primer moment que la teva seria una editorial de llegua catalana?

Jo sóc de poble, de Carcaixent, i sempre hem parlat valencià. Sóc d’una generació que va poder començar a estudiar en la nostra llengua, almenys una hora a la setmana. Al tall que creixia llegia més llibres en valencià i sempre he estat un ferm defensor de la utilització de la llengua pròpia a tots els nivells. Creiem en la nostra llengua i la volem defensar. Amb això restava clara la idea de publicar en català.    

-Per què no ens presentes El Petit Editor?

El Petit editor és una editorial propera que respon a la creença del treball humil, sincer i directe, apassionat. Podríem afirmar que seguim el treball de les primeres editorials, sense deixar-se arrossegar pels interessos comercials punyents. Treballem amb cura, amb tot el respecte pels textos, per l’edició i pel treball dels autors, tot pensant que el receptor final (lector) es senta satisfet del que llegeix i té a les mans. A més a més, desenvolupem les nostres activitats amb constant contacte amb els autors. Ells estan presents en les parts del procés editorial, des de la tria de la coberta fins les darreres galerades i això és molt reconfortant. Quan l’autor veu el llibre es pot sentir content, ja que ha participat directament del procés de publicació i de ben segur que el lector ho rep amb un plus d’energia positiva.

Igualment, la nostra forma d’entendre el món editorial ens duu a pensar que els llibres, els autors i els lectors sovint estan allunyats. Per això pensem que és necessari apropar-los a tots. Aquesta idea ens duu a promoure moltes activitats al voltant dels llibres: presentacions, recitals poètics i musicals, taules rodones, conferències, xerrades a escoles i instituts, exposicions, participacions en fires, mercats de la terra... un fum d’actes que hem fet i que no parem de fer. En dos anys, des del nostre naixement fins a l’actualitat hem dut a terme quasi 700 activitats. Hem estat en pobles de 35 habitants i en ciutats com Barcelona. El Petit aplega a tots els llocs i cada vegada més anem creixent i agafant més envergadura.

D’altra banda organitzem i muntem espectacles, festivals, representacions teatrals... tot un seguit d’esdeveniments que ens fan créixer com a persones i com a entitat.

DAVID-editors-recital.jpg-Amb quins medis vas sortir al mercat editorial perquè no ha de ser gens fàcil?

Doncs fàcil no és, ni ho ha estat. Però, a diferència de moltes altres editorials (petites o grans) que han de treure fora tota la feina amb els costos que comporta, jo tenia els coneixements i l’experiència de treball en una impremta. De manera que vaig ajuntar totes les variables i em vaig plantejar: m’apassionen els llibres i llegir, vull fer aplegar cultura a tots els racons i, a més a més, sé maquetar, dissenyar, controle el procés de publicació, sé imprimir i no he de treure res fora de la meua taula de treball. Aleshores em vaig llençar.

Els mitjans van ser tots propis. Coneixements, ordinadors i moltes ganes. Una vegada amb el primer llibre a les mans vaig començar el treball de dur-lo una a una a les llibreries de la comarca primer i després del País. És difícil, però la resposta dels companys i les companyes llibreters va ser sempre molt positiva. Gràcies a elles i ells vam poder seguir realitzant llibres ja que van creure en el nostre treball i ens acceptaren com uns més. I gràcies al suport dels lectors que va fer i fa la resta.

-Quin és l’equip humà de l’editorial “El Petit Editor”?

Actualment som dues les persones que hi treballem de seguit a tota jornada i que ens encarreguem de tota la feina. Yaiza, Petitona per excel·lència, i jo mateix, ens ocupem de totes les tasques, des de la recepció dels originals fins la part administrativa, el disseny, la maquetació, la impressió, les presentacions, etc. Portem endavant la secció de la llibreria, en la qual tenim molta il·lusió, perquè també ens permet tenir un espai de cultura propi on fer presentacions de llibres, concerts, etc. I, vull destacar també que  El Petit tampoc seria ningú sense l’esperit i l’espenta que ens dóna Gema, la Petitona d’honor.

D’altra banda, al Petit Editor tenim una sèrie de col·laboradors que ens aporten les il·lustracions, les cobertes, la correcció lingüística i d’estil. I també tenim un equip de lectors els quals reben els originals i després de llegir-los aporten la seua visió sobre l’obra per poder ser, o no, publicada.

Igualment, comptem amb dues distribuïdores que porten els nostres llibres arreu dels Països catalans i de la resta de l’estat espanyol, ja que les obres del Petit es poden trobar des de Carcaixent fins a Vigo, per posar un exemple.

-Des de quina filosofia neix o sigui quina és la vostra idiosincràsia? Sota quines il·lusions surt al carrer? Amb quines perspectives?

La veritat és que la nostra filosofia de vida és el treball apassionat per la cultura. Una estima boja pels llibres i pels seus autors i la creença clara que, mitjançant els llibres les persones podem créixer i tenir una opinió, i com han dit els savis, l’opinió ens fa lliure. Un treball humil i proper.

També som dels que creiem que hi ha molts autors i autores per descobrir. No és necessari publicar sempre les obres dels mateixos autors, que està molt bé, però nosaltres creiem en la proximitat, i al nostre país hi ha d’escriptores i escriptors amb molt a dir i que tenen les seues obres al calaix esperant una oportunitat. Això ens ha dut a crear unes col·leccions acurades amb autors consagrats i novells. Pensem que hi ha moltes veus que mereixen ser escoltades i que mai ho han pogut ser perquè això, precisament, va contra els interessos comercials. Creiem més en les persones.

Sobre les il·lusions i perspectives, vam nàixer amb la idea que els nostres llibres foren llegits i que la gent s’apropara a la nostra finestra per conèixer els autors i veure que la cultura efectivament està en el poble, i des del poble s’hi pot fer. Les nostres perspectives són molt optimistes. Estem en ple procés d’expansió. Que en dos anys haguem estat ja a les principals fires dels països catalans, que ens coneguen, que El Petit editor siga una editorial que sona, que és coneguda, que els nostres autors se senten part important de l’editorial i que els lectors acullen els nostres llibres amb la dosi de curiositat i estima que ens fan aplegar, ens ompli de satisfacció. Nosaltres caminem cap al futur des del present sense deixar de mirar el passat que és el que ens espenta. I com sempre dic, vam nàixer i vam vindre al món editorial per a quedar-nos, no per a ser flor d’un dia.

DAVID-vidal-Fira.jpg-David, et vas mirar en algun mirall o en alguna altra editorial… et vas inspirar en algú?

La veritat és que quan ú comença en aquest camí és difícil no veure el que han fet altres companys i companyes. Jo vaig tenir molt clar el que volia que fóra la meua editorial i sí que m’hi vaig fixar, però ja no en una altra editorial en sí mateixa, sinó en persones que havien començat des de zero, com feia jo mateix. Vaig observar i m’hi vaig adonar dels camins que no havia de seguir i els que sí havia de tenir com a referència.

-En pots contar com ha sigut, des de la vostra fundació el camí com a editor i com està anant aquest, tenint en compte el temps que estem vivint i que amb això del llibre i de l’ofici d’editor tot és molt, molt difícil?

Sincerament ni és ni ha estat un camí fàcil ple de roses. Ens hem trobat (i trobem) moltes punxes en molts àmbits. Però això és una cosa que ja sabia i a la qual reste qualsevol importància, perquè sé el que vull i treballem per a que les passes que fem siguen fermes. Estem vivint temps difícils en què els índexs de lectura són molt pobres, i més en català, però això ens encoratja a seguir caminant i realitzant més activitats per a que la gent puga accedir més fàcilment als llibres i cada vegada més llija, en la nostra o en altres llengües, però sobretot que puguen llegir.

-Quines temàtiques vol o acaricia EL PETIT EDITOR?

La temàtica és molt variada. Tenim col·leccions de narrativa, novel·la, poesia, assaig, història, narrativa infantil, poesia infantil, teatre per a adults, teatre infantil, llibres discos...

-David, des del compromís es poden editar bons llibres d’assaig, pensament, història?

Sí, sense dubte. Nosaltres tenim un compromís i pense que el portem endavant amb bones edicions. De fet, la història i l’assaig tenen molta presència en el nostre catàleg. Llibres compromesos, amb força interès i ben editats.

-Quina tirada teniu per cada títol?

Malgrat no tenir un estàndard fix i resoldre aquestes qüestions en funció de diferents variables, ens mantenim en les tirades habituals.

-Ja sabem que els peixets grans es mengen als xicotets i el mercat editorial no es lliura, per a res, d’aquest fet… així la desfeta amb els grans grups editorials és bestial… Ací és on la premsa deuria de jugar un paper més que important, però sovint fa costat, encara més, al més poderós. Com vos tracta, amic David, la premsa?

Sí que és cert això que dius del mercat editorial. Que la premsa faci costat al més poderós, per desgràcia, és un fet habitual. Sols cal mirar què passa en el plànol polític. Els partits menuts no existeixen més enllà d’uns moments determinats. No hauria d’estar així perquè quan ets menut necessites més visibilitat.

No obstant això, considere que la premsa es porta bé amb nosaltres. Al principi no ens feia cas quasi ningú, llevat dels mitjans comarcals (recorde que el primer en creure en nosaltres va ser Xavier Espanya des del seu diari digital www.riberaexpress.com). Però era normal. En una societat tant globalitzada i que qualsevol persona en qualsevol moment pot fer quasi de tot a través de la xarxa, nosaltres no érem més que uns que eixien a publicar llibres. Però a poc a poc, amb el treball humil sense treva hem anat creixent i la premsa ens ha anat donant oportunitats. Ens han fet entrevistes a diaris de València, Catalunya, Alacant, Les Illes, fins i tot des de Madrid, ens han tret ressenyes dels nostres llibres i ens han posat a pàgines digitals. Pense que la premsa sempre s’ha portat i es porta bé amb El Petit editor.

- David, explica’ns com tries allò que vas editant? Com et planteges el tractament del material?

Des del Petit editor tenim dues línies de treball sobre l’edició. Una és la recepció d’originals i l’altra el seguiment i plantejament de publicació a autors i autores que ens agraden i que desitjaríem tenir en la nostra editorial.

En el primer cas, en rebre un original procedim a l’estudi de l’obra i de l’autor, posem en comú amb els lectors que col·laboren amb nosaltres i decidim si publiquem o no, depenent també si ens agrada o no. En el segon cas, directament contactem amb l’autor o autora que desitgem i parlem amb ells. A la fi, el tractament del material sempre el realitzem des del respecte més profund.

20160408_175241.jpg-Què és allò que et motiva d’una ploma? I d’un llibre, t’ho pregunto com a lector i com a editor?

D’una ploma em motiva que m’emocione, que em nugue des del principi, que m’agafe i no em deixe solt, que em moga sentiments, que em faci riure o plorar, siga quina siga la seua opció. L’autor ha d’aconseguir el seu objectiu. Si ú escriu un llibre còmic i no mou ni un somriure significa que l’haurà de treballar una mica més o plantejar-se’l d’altra manera. També em motiva una riquesa lèxica i sobretot, claredat.  

Dels llibres em motiva l’estructura, la confecció, el disseny senzill, clar i net, una tipografia acurada, ben llegible, amb un interlineat suficient per no apegar dues oracions. Moltes vegades es pensa, sota el meu punt de vista, que si una pàgina va carregada amb el títol en totes les pàgines o el nom de l’autor també en cada pàgina és més cool o li dóna més importància, quan és tot al contrari, això embruta. També estem acostumats a que molts editors dels grans grups tendeixen a condensar textos per a estalviar pàgines, amb lletres menudes i amb poc de marge. Això dificulta la lectura. I jo pense que cal fer llibres per a que el mateix el puga llegir un jove i una persona entrada en anys.

-Què et va motivar en el cas que ens ocupa avui, per exemple Impostures?

Impostures va ser un projecte que vaig començar abans de la Fira del llibre de València de 2015. Em motivava la idea de poder ajuntar a part de les plomes més destacades del panorama literari valencià per parlar de les guerres humanes, des de diferents perspectives, i que amb això es pogués conscienciar els lectors de la importància del respecte i la tolerància. Amb això, també fotíem una patada a totes eixes impostures existents en aquest món de tant de postureo i tanta falsedat social i institucional. Parlem de les impostures, de les paraules buides i de l’estima infinita que molts li tenen a les poltrones.

A més a més, el fet que aquest fóra el llibre solidari de l’any i poder col·laborar amb una causa social. Eixa és una de les idees en què creiem també al Petit. De fet cada any creem un llibre amb finalitats socials, es a dir, que els beneficis que produeixen van destinats a una acció solidària o de cooperació. L’any 2015 férem el cançoner de l’Ovidi Montllor recollit en el llibre Ovidianes. Cançons destinat a la investigació contra el càncer. Aquest any 2016, el llibre és Impostures i hem signat un conveni de col·laboració amb l’ONG Pallassos sense fronteres, que realitza activitats en camps de refugiats i porta somriures als menuts i als adults en situacions demolidores.

-Com ha sigut treballar amb aquest equip de narradors i amb l’il·lustradora?

Un autèntic gust. Veure la professionalitat, la implicació i la qualitat dels textos i de les il·lustracions fa creure que la societat està ple de bones persones implicades i que pensen que altre món és possible.

-A qui penses, que va destinat aquest llibre amic David?

Impostures és un llibre destinat a tots els públics. El poden llegir els xavals i xavales d’un institut i els pares, les mares, iaios i iaies. Un llibre per a totes i tots.

 

 

 

P1150460.JPG24109
Impostures. Blablablismes i altres koales. Llúcia Macià
131 páginas       15 x 23 cms.
18,00 euros

El Petit Editor

 

 

P1150461.JPG

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

Cazarabet

c/ Santa Lucía, 53

44564 - Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 - 686110069

http://www.cazarabet.com

libreria@cazarabet.com