La Librería de Cazarabet

61_EACDR.jpgCazarabet conversa con...   Armand Company, coautor de “Els al·lucinants contes d'un ruc” (Unaria)

 

 

 

 

 

Un llibre de relats o contes des de la ploma d´Armand Company

El llibre compta, també amb la col-laboració de Sasha Company-Tarasova

 

 

Conversem amb Armand Company:

-Pel que veig, amic, aquest és un llibre pensat o més aviat dedicat per a tots els nens i nenes, nanos i nanes que tenen en comú la llengua catalana, no?, però , a l´hora, és un llibre universal pensat per a tots perquè les contalles són com a molt universals….Els adults tambñé están, amés entre els destinataris

-Siii, en certa manera intentem que les noves generacions coneguen la seua llengua (i variants) per no trobar-la estranya, siga quin sigua i vinga d’on vinga.

Al mateix temps, també hem intentat adaptar alguns contes per als adults. En definitiva uns contes aptes per a tots els públics.

-Perquè els rucs no entenen ni de fronteres i a més entenen totes les llengues,veritat?

Doncs sí, semblen més intel·ligents i tot. Alguns rucs de dos potes hauríen d’aprendre dels rucs de quatre potes…hahahaha

-Els animals i els xiquets no entenen, i fan , de fronteres, separacions o de tantes diferencies com es veuen des del món adult, no?

Veritat, els animals i els xiquets amb una bona dosí de fantasia I imaginagió tomben eixes fronteres separadores que alguns intenten posar.

Foto-Sasha-i-Armand-2.jpg-Com és això d´escriure un llibre de contes a dos mans?. És de pensar que té que ésser molt complicat

-És complicat perquè de vegades teniem les nostres diferencies. Un volia que fes això, l’altre allò…i bla-bla. Uuuff. Tenia que negociar amb la Sasha (és una negociadora dura) gairebé totes les aventures i desventures del ruquet

-Però totes aquestes contalles tenen punts en comú. Conteu-nos

-Els punts en comú que tenen totes estes contalles és que d’una forma divertida tenen un ensenyament moral.

-Podriem dir, també, que parteixen d´arrels molts lligades a lo de sempre a quelcom lligat a nosaltres, a les nostres terres, tradicions

-Considerem important conèixer les nostres arrels i tradiccions. Saber riure’s de les nostres virtuts i defectes que tenim com a poble

 No creure’s superior a uns altres

-Però jo diría que no és el ruc o els rucs els que tenen al-lucinacionsem fa que som més nosaltres amb les nostres coses i les nostres cabòries, no?

-Exactament és com dius. Això volem reflectir en cada contalla, fer reflexionar al lector. Per exemple, hi ha una contalla en la que el ruc i altres animals intenten comportar-se com els humans i acaben perden el nord..

-Què o qui , d´alguna manera , t´ha inspirat per a escriure aquests relats o contes? Moltes coses ens han inspirat escriure’ls aquests relats. Hi ha un personatge d’un dels contes “Lo Màgic dels Sòmius” que nosaltres vam patir

-La Sasha, durant una llarga temporada tenia com a visitant nocturn (dels seus somnisQuines nits! uuuf) aquest Màgic  que sempre intentava enganyar-la d’una manera o altra.

-Per què tries com a protagonista a un ruc i no a un altre animal?

-La veritat, jo no vaig triar cap animal. La idea del personatge del rucs va ser de la Sasha. Ella volgué que escriguerem unes aventures d’un ruquet.  T’estaràs preguntant, però per què el ruc? L’anécdota del ruc és curiosa. En diferents viatges pels nostres territoris, la Sasha va veure moltes vegades, el popular adhesiu (dels creadors Jaume Sala i Àlex Ferreiro) del ruc català que porten molts cotxes a la part del darrere pegat. I ella: “Papà, perquè no escriguem  la história d’un ruc que viatge per diferents llocs de les nostres terres”. I així, i d’aquesta manera va nàixer: Els Al·lucinants contes d’un ruc.

-Aquest , però no és un llibret de rondalles—fábulas--, almenys no de les clàssiques rondalles ….és quelcom diferentté més de conte o de relat….

-Més que unes tradicionals rondalles d’estil clàssic, s’assemblen més o menys a uns contes curts.

-Tot i que té punt de confluència amb aquelles rondalleslo de l´ensenyament moral, pot ser. Conta´ns, reflexiona un xic

-L’ ensenyament moral, crec que el podrem trovar en diferents contes. Per exemple, a “Un presseguer molt estret”, que ens diu que si ens comportem a la vida com una agarrats acabarem tot sols i morint-se’n de fàstic.

 

 

 

61_EACDR.jpg25598
Els al·lucinants contes d'un ruc. Armand Company, Sasha Company-Tarasova
122 páginas        13 x 22 cms.
12,00 euros
UnariaEls Al·lucinants contes d’un ruc, es tracta d’una narració de contes de temàtica diversa per als més petits i també per als més grandets, amb les aventures i desventures d’un ruc del Principat pels territoris de les Illes, el País Valencià, la Catalunya Nord i l’Alguer.
El ruc Robí amb les seues accions, pensaments i comentaris ocurrents, divertits i, a vegades, d’allò més desgavellats, aconseguiran de ben segur fer passar als joves i als no tan joves, una estona entretinguda i educadora. A més, de fer conèixer i estimar totes les variants de la nostra llengua.

ARMAND COMPANY
Va nàixer l’abril del 1971, a Catarroja. Durant la seua vida ha fet treballs variats en diferents llocs laborals. Això no li ha restat temps per haver publicat 4 novel·les: Viatge a Winona (1999), El Diari de guerra d’Olga Ros. Premi Ciutat de Torrent. (2002), Escrit en la foscor (2003) i Heysel. Premi Llança de Sant Jordi (2015).

SASHA COMPANY-TARASOVA
Va nàixer el novembre del 2008, a Sant Petersburg, Rússia. I des que tenia 1 any viu a Catarroja. És una nena molt especial, plena de fantàsia i d’imaginació, eixerida, però de vegades vergonyosa. Fa 3r de Primària al Bertomeu Llorens de Catarroja. Parla 4 llengües. I quan siga gran li agradaría ser entrenadora de dofins d’algun parc aquàtic.

 

 

 

_____________________________________________________________________

Cazarabet

c/ Santa Lucía, 53

44564 - Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 - 686110069

http://www.cazarabet.com

libreria@cazarabet.com