9788413030999_04_n_2.jpgCazarabet conversa con...   Kim Amate, ilustrador del libro “Boca de tauró” (Pagès) de Paula Bombara

 

 

 

 

 

 

 

 

La col·lecció Nandibú de Pagès Editors ens apropa a un llibre per a xiquets i xiquetes de més de sis anys, però també per a adults.

L’escriptura de Paula Bombara és engrescadora i força entretinguda…dinàmica i divertida…molt,molt ben acompanyada de Kim Amate i amb la traducció de Bel Olid.

Es tracta d’una història viva, plena de personatges tendres i que ens duen a llocs i situacions on nosaltres ja hem estat.

La sinopsis del llibre: La Sofi no vol que li caiguin les dents. No vol que vingui el ratolí ni que li passin coses rares a la boca. Però arriba el dia que s’esdevé l’inevitable: descobreix que té una dent fluixa. Gràcies a la Valeria, la mestra, i a les històries que sent a classe, la Sofi veurà que créixer també pot ser una manera de renovar el somriure.

L’escriptora, na Paula Bombara: viu a Buenos Aires, Argentina, des de molt petita. Sempre li han agradat els llibres, els animals i la xocolata. Potser per això des de fa anys menja xocolata cada dia i dedica el temps a la literatura i les ciències. Ha guanyat diversos premis i ha viatjat per molts països gràcies als seus llibres. Encara és tan curiosa com quan el seu somriure es va omplir de finestres.

L’il·lustrador, en Kim Amate: quan en Kim Amate era petit a casa no hi havia llibres infantils; passava hores mirant un atles, un llibre d’animals en blanc i negre i un altre de meravelles del món. Quan es preguntava què seria de gran s’imaginava estudiant els animals, explorant llocs llunyans i descobrint temples oblidats. El que no sabia és que, il·lustrant llibres, ho acabaria fent tot...

 

 

 

Cazarabet conversa amb l’il·lustrador Kim Amate

unnamed.jpg-Amic, és Boca de tauró, segons el teu punt de vista ,més d’una mena de rondalla que d’un conte?

-Malgrat que apareix el ratolí de les dents, que pertany a l’imaginari infantil, no té les característiques d’una rondalla ja que les rondalles són narracions tradicionals molt senzilles. Boca de tauró és una història que explica les contradiccions d’una nena que s’enfronta per primer cop a la caiguda de les dents.

-Què creus, com a il·lustrador espera Paula Bombara a l’hora d’oferir-nos aquesta contalla/rondalla?

-Per mi la història és propera als nens que poden identificar perfectament els neguits i les situacions de la protagonista. Mai sé que esperen els autors, ni jo mateix com a il·lustrador. 

Els llibres comencen amb una idea i acaben amb la percepció personal del lector. D’alguna manera tenen vida pròpia i no saps si acabaran sent el llibre preferit d’algun infant o si acabarà oblidat a un calaix…

-És una mena de contalla que conté no poques històries gràcies a les històries que va contant la mestra Valeria i que la Sofi escolta com una esponja?

-La Sofia és un personatge amb molta curiositat ja que és una nena i té una preocupació important. La Valèri, com a bona educadora, l’ajuda oferint punts de vista nous. La imaginació de la Sofia fa la resta.

-És també una història de somriures?

-Els diferents somriures que hi apareixen són un joc que ajuda a l’infant a reflexionar sobre com són de positives o negatives les situacions. 

-Amic Kim, com ha sigut ésser l’il·lustrador de Boca de tauró el conte/rondalla des de la creació de Paula Bombara que edita Pagès?

-L’objectiu era complementar el text amb unes il·lustracions divertides amb tocs de cert dramatisme. Ha estat divertit per mi.

 

 

_____________________________________________________________________

Cazarabet

c/ Santa Lucía, 53

44564 - Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978849970 - 686110069

http://www.cazarabet.com

libreria@cazarabet.com